I samarbete med

Change Language:

Reseintyg för dig som reser med SRF

PCR-test och Antigenest med digitalt läkarintyg för resa. För PCR, garanterat svar och läkarintyg samma dag som provtagning i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Svar och intyg dagen efter provtagning i Norrköping och Örebro. För antigen, svar inom 45 min på samtliga orter.
Skriv in ditt telefonnummer så ringer vi upp dig och berättar mer

När får jag mitt reseintyg efter testet?

Se nedan för information om när du digitalt får tillgång till ditt reseintyg efter genomfört test.

Beräknad tid
PCR-test i Göteborg Samma dag innan kl 24.00
PCR-test i Uppsala Samma dag innan kl 24.00
PCR-test i Malmö Samma dag innan kl 24.00
PCR-test på Arlanda Samma dag innan kl 24.00
PCR-test i Stockholm Samma dag innan kl 24.00
PCR-test i Umeå Samma dag innan kl 24.00
PCR-test i Örebro Nästa dag innan kl 24.00
PCR-test i Norrköping Nästa dag innan kl 24.00
Antigentest Inom 45 minuter

Beräkna när du behöver beställa PCR-testet för att få intyget i tid till din resa (gäller självtest)

När reser du?
För att få ditt reseintyg senast DD/MM/ÅÅ ska du:
Beställa ditt test senast
DD/MM/ÅÅ Beställ ditt självtest så tidigt du kan, men absolut senast före kl. 10 på morgonen detta datum. Du borde få ditt test till dörren dagen efter du beställer.
Ta ditt test och skicka till labbet
DD/MM/ÅÅ Tidpunkten testet togs fyller du i vårt IT-system, och den tidpunkten kommer att finnas med på reseintyget.
Labbet tar emot ditt test
DD/MM/ÅÅ Du får ett förfrankerat 1:a-klassbrev att skicka till labbet. Det kommer vanligtvis fram dagen efter du postar det.
Du får ditt reseintyg
DD/MM/ÅÅ I reseintyget kommer även datumet labbet gjorde analysen att stå med. Du får sms och email när reseintyget är redo att hämtas digitalt.
Om du tar ett test hos oss så får du ditt läkarintyg inom 48-72 timmar.

Vi använder alltid godkända tester

Våra tester uppfyller Folkhälsomyndighetens krav på prestanda. Vi säkerställer alltid tillgång till det senaste och mest träffsäkra Antigen- och PCR-testet på marknaden. Såväl PCR- som Antigentestet är CE-märkt.

Reseintyg utfärdat av läkare

Det är viktigt att du själv undersöker vilka krav på reseintyget som ställs i landet du ska till. Våra reseintyg är på engelska, signerat av legitimerade läkare och innehåller tidpunkt för provtagning, analyssvar och dina personuppgifter (inklusive passnummer och personnummer). För dig som gör ett PCR-test står även information vilket laboratorium provet är analyserat hos. För dig som gör ett antigentest står även information om vilket antigentest som användes. Vårt antigentest finns med på EU:s lista över godkända tester. Det finns även en validerings QR-kod som används för att kontrollera att uppgifterna på reseintyget är korrekta.

Oavsett om du gör ett PCR- eller Antigentest framgår det att våra tester är CE-märkta och att testet utfördes av vårdpersonal.

Vi håller oss ständigt informerade om kraven som ställs på reseintyg för både PCR- och Antigentest så att intygen passar de krav som länder ställer.

På samtliga av våra mottagningar i Sverige görs PCR testet via ett svalgprov. Antigentestet görs med nasopharynx prov på majoriteten av våra mottagningar

Vi är anslutna till E-hälsomyndighetens Covidbevis

Vaccina är anslutna till Covidbevis.se vilket innebär att du kan testa dig för Covid-19 hos oss och få ett Covidbevis som kan användas vid resor. Detta gäller på samtliga våra mottagningar i hela Sverige och både för antigentest och PCR-test. Har du några frågor kring covidbeviset kan du höra av dig till vår support.

Frågor och svar

Har du en fråga du inte hittar svar på? Besök vårt kundforum där du hittar svar på de flesta frågor och även har möjlighet att ställa din fråga. Vår kundtjänst svarar löpande på nya frågor i kundforumet och du kan se och söka bland andra kunders frågor som vi har svarat på.

Testa dig på våra mottagningar.

Testa dig av våra sköterskor på våra mottagningar genom att boka en tid här på vår hemsida. Efter du testat dig får du ett reseintyg utfärdat av en läkare.

Observera att om du har frågor kontaktar du oss på Vaccina och inte våra samarbetspartners.

Ansvariga kontaktpersoner Vaccina

Vaccina har idag drygt 900 anställda över hela Sverige. Majoriteten är legitimerade sjuksköterskor som jobbar med vaccination och provtagning på apotek, för regioner och företag och som stöttas av ett 80-tal läkare, kvalitetsansvariga, rekryterare och supportpersonal från vårt huvudkontor i centrala Stockholm. För kundsupport får du gärna skriva till reseintyg.vaccina.se

Pontus-scaled.jpg

Pontus Kressner

VD

Oskar Skoog

Marknadsansvarig

Andreas Yttling

Operativ chef vaccination

Vaccina tillhör företagsgruppen Docty AB och är en registrerad vårdgivare som står under Inspektionen för Vård och Omsorgs (IVO) tillsyn.

Kontakt 

För snabba svar ber vi dig i första hand chatta med oss (svarstid några minuter) eller besöka vårt kundforum www.kundo.se/org/vaccina/

För övriga frågor når du oss via e-post eller telefon, där svarstider just nu kan dröja:

[email protected]

[email protected]

Press

[email protected] (Endast för rapportering av biverkningar av Covid-vaccinet. Vid akuta/allvarliga biverkningar sök omedelbart sjukvård).

Vaccina AB,
113 59 Stockholm

Copyright Vaccina AB 2021

sv_SESE