I samarbete med

Reseintyg för dig som reser med SAS

PCR-test och Antigenest med digitalt läkarintyg för resa. Garanterat svar och läkarintyg samma dag som provtagning i Stockholm och på Arlanda. Svar och intyg dagen efter provtagning i Göteborg, Skellefteå, Malmö och Örebro.
Skriv in ditt telefonnummer så ringer vi upp dig och berättar mer

När får jag mitt reseintyg efter testet?

Se nedan för information om när du digitalt får tillgång till ditt reseintyg efter genomfört test.

Beräknad tid
PCR-test i Stockholm måndag - söndag Samma dag senast kl 20.00
PCR-test i Göteborg Inom 48 timmar
PCR-test i Örebro inom 48 timmar
PCR-test i Umeå Inom 48-72 timmar
PCR-test på Arlanda Samma dag senast kl 20.00
Antigentest Inom 45 minuter

Beräkna när du behöver beställa PCR-testet för att få intyget i tid till din resa (gäller självtest)

När reser du?
För att få ditt reseintyg senast DD/MM/ÅÅ ska du:
Beställa ditt test senast
DD/MM/ÅÅ Beställ ditt självtest så tidigt du kan, men absolut senast före kl. 10 på morgonen detta datum. Du borde få ditt test till dörren dagen efter du beställer.
Ta ditt test och skicka till labbet
DD/MM/ÅÅ Tidpunkten testet togs fyller du i vårt IT-system, och den tidpunkten kommer att finnas med på reseintyget.
Labbet tar emot ditt test
DD/MM/ÅÅ Du får ett förfrankerat 1:a-klassbrev att skicka till labbet. Det kommer vanligtvis fram dagen efter du postar det.
Du får ditt reseintyg
DD/MM/ÅÅ I reseintyget kommer även datumet labbet gjorde analysen att stå med. Du får sms och email när reseintyget är redo att hämtas digitalt.
Om du tar ett test hos oss så får du ditt läkarintyg inom 48-72 timmar.

Vi använder alltid godkända tester

Våra tester uppfyller Folkhälsomyndighetens krav på prestanda. Vi säkerställer alltid tillgång till det senaste och mest träffsäkra Antigen- och PCR-testet på marknaden. Såväl PCR- som Antigentestet är CE-märkt.

Testa dig på våra mottagningar.

Testa dig av våra sköterskor på våra mottagningar genom att boka en tid eller kom på drop-in. Oavsett så får du ett reseintyg utfärdat av en läkare.

Observera att om du har frågor kontaktar du oss på Vaccina och inte våra samarbetspartners.

Reseintyg utfärdat av läkare

Det är viktigt att du själv undersöker vilka krav på reseintyget som ställs i landet du ska till. Våra reseintyg är på engelska, signerat av legitimerade läkare och innehållar tid för provtagning, dina personuppgifter (inklusive passnummer). För dig som gör ett PCR-test står även information om att det är ett certifierat PCR-test analyserat av ett ackrediterat laboratorium. Vi håller oss ständigt informerade om kraven som ställs på reseintyg för både Antigen och PCR.

Vill du ha ett PCR- eller Antigentest utan reseintyg?

Vi erbjuder även dig som är symtomfri möjlighet att köpa ett PCR- eller Antigentest utan reseintyg. Notera att du enbart kommer att få ett provsvar, ej ett signerat intyg av läkare. För att beställa mailar du oss på support@vaccina.se

 • Antigentest – 295 kr
 • PCR-test – 995 kr
vaccina-header

Ansvariga kontaktpersoner Vaccina

Vaccina har idag drygt 200 anställda över hela Sverige. Majoriteten är sköterskor som jobbar med provtagning på apotek, för regioner och företag och som stöttas av ett 20-tal läkare, kvalitetsansvariga, rekryterare och supportpersonal från vårt huvudkontor som ligger i centrala Stockholm. För kundsupport får du gärna skriva till reseintyg@vaccina.se eller ringa till 010-750 09 45.

Pontus-scaled.jpg

Pontus Kressner

VD

Oskar Skoog

Marknadsansvarig

Andreas Yttling

Projektansvarig

Vanliga frågor

Vi förstår att du har många frågor om hur det fungerar. Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

PCR-test

Intyget utfärdas på Engelska och innehåller följande information samt utförlig information om labbet som utför analysen samt om testet:

 • Fullständigt namn (ska överensstämma med namnet i passet)
 • Passnummer
 • Personnummer (viktigt att du säkerställer att du skriver rätt personnummer vid registrering)
 • Adress
 • Resultat av PCR-testet
 • Tidpunkt för provtagning
 • Tidpunkt för utfärdande av läkarintyget

Vi finns i Stockholm, Arlanda, Umeå, Skellefteå, Örebro, Göteborg och Malmö.

Polymerase Chain Reaction (PCR) är ett test och analysmetod som används för att diagnostisera om en person har en pågående infektion av Covid-19. 

Vårt läkarintyg är underskrivet av en legitimerad läkare och innehåller tidpunkt för när testet togs, dina personuppgifter (inklusive passnummer) och information om att det är ett certifierat PCR-test som är analyserat av ett ackrediterat laboratorium. Ytterst behöver du dock själv undersöka vilka krav det land du åker till ställer.

Säkerställ i första hand att bekräftelsen inte ligger i skräpposten. Hittar du inte din bokningsbekräftelse kan det bero på att ni uppgett fel mail eller telefonnummer vid köp, kontakta vår support på support@vaccina.se så hjälper vi er.

Om du testar dig på någon av våra mottagningar behöver du ta med dig ditt pass eller en bild på ditt pass. Se till att du har varit symtomfri i 14 dagar innan provtagningen. Observera att du behöver boka tid (och betala) innan ditt besök.

Ja, vi testar även barn. Du får läkarintyget genom Mobilt BankID men vi kan även maila ut det till de som inte har Mobilt BankID, exempelvis dina barn.

Vårt test är underskrivet av en legitimerad läkare och innehåller tidpunkt för när testet togs, dina personuppgifter (inklusive passnummer) och information om att det är ett certifierat PCR-test som är analyserat av ett ackrediterat laboratorium. Ytterst behöver du dock själv undersöka vilka krav det land du åker till ställer.

Reseintyget kostar 995 kronor. I priset ingår PCR-test, labbanalys samt utfärdande av läkarintyg.

Följ länken för avbokning i utskickat bekräftelsemail för att avboka din tid. Ni har rätt att avboka er bokade tid fram tills bokningen och ni får då full återbetalning. Vänligen notera att det tar mellan 3-7 bankdagar för att få tillbaka pengarna på kontot. 

Ja, det är dem.

I läkarintyget står det när testet utfördes, vilket ofta länder har krav på ska ha skett inom 72 timmar till ankomst i landet. 
 
Ta hjälp av vår tabell längre upp på hemsidan för att se när du behöver testa dig.

Du kan få två olika resultat:

Negativt resultat – du har inte en pågående infektion av Covid-19 och vi utfärdar då ett läkarintyg som styrker detta.

Positivt resultat – du har en pågående infektion och får, och ska, inte ut och resa. En av våra läkare kommer meddela dig om detta så att du kan sätta dig själv i karantän i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Antigen test

Intyget utfärdas på Engelska och innehåller följande information:

 • Fullständigt namn (ska överensstämma med namnet i passet)
 • Passnummer
 • Personnummer (viktigt att du säkerställer att du skriver rätt personnummer vid registrering)
 • Adress
 • Resultat av Antigentestet
 • Tidpunkt för provtagning

Vi finns i Stockholm, Arlanda, Umeå, Skellefteå, Örebro, Göteborg och Malmö.

Antigentester är ett snabbtest som påvisar aktiv pågående infektion av SARS-CoV-2, viruset som orskar Covid-19. Fördelen jämfört med ett PCR-test är att det ger ett svar inom 15 minuter och att ingen labbanalys behövs och ej heller någon transport (PCR-tester kräver en obruten kylkedja till labb).

Säkerställ i första hand att bekräftelsen inte ligger i skräpposten. Hittar du inte din bokningsbekräftelse kan det bero på att ni uppgett fel mail eller telefonnummer vid köp, kontakta vår support på support@vaccina.se så hjälper vi er.

Det är viktigt att du registrerar dig innan provtagningen, eftersom du då fyller passnummer, vilket du kanske inte har tillgängligt om du vill registrera dig på plats.

Ja, vi testar även barn. Notera att du behöver ha svenskt personnummer.

Vårt test är underskrivet av en legitimerad läkare och innehåller tidpunkt för när testet togs, dina personuppgifter (inklusive passnummer) och information om att det är ett certifierat Antigen-test.

Reseintyget kostar 295 kronor. I priset ingår Antigen-test, analys samt utfärdande av läkarintyg.

Följ länken för avbokning i utskickat bekräftelsemail för att avboka din tid. Ni har rätt att avboka er bokade tid fram tills bokningen och ni får då full återbetalning. Vänligen notera att det tar mellan 3-7 bankdagar för att få tillbaka pengarna på kontot. 

Ja, det är dem.

Ja. Testet uppfyller Folkhälsomynidghetens rekommendationer. Testet har en sensitivitet på 96,72% och en specificitet på 99,22%.

Vi kommer utfärda ett läkarintyg som styrker att du ha testat positivt. Du får sedan kontakta din researrangör för eventuell återbetalning. Vidare rekommenderar vi dig starkt att ta ett PCR-test via den region du bor i. Detta bokas via 1177. Du kommer även att kontaktas av en läkare hos oss för rekommendationer om hur man följer FHM:s rekommendationer.

Vaccina belongs to the company group Docty AB and is a registered care provider that is under the supervision of the Health and Care Inspectorate (IVO).

Kontakt oss gärna

Reseintyg@vaccina.se

010-750 09 45

10:00 – 16:30
(closed for lunch 12:00 – 13:00)

Vaccina AB,
Holländargatan 22
113 59 Stockholm

Copyright Vaccina AB 2020