Reseintyg för dig som reser med Ving

Svar och läkarintyg samma dag som provtagning på avreseorterna Stockholm, Göteborg, Malmö och på Arlanda. Som komplement erbjuder vi även provtagningen på flera lokala orter i Sverige med svar dagen efter provtagning.
Skriv in ditt telefonnummer så ringer vi upp dig och berättar mer

När får jag mitt reseintyg efter testet?

Se nedan för information om när du digitalt får tillgång till ditt reseintyg efter genomfört test. 

Beräknad tid
PCR-test i Stockholm
Pris: 499 kr
Samma dag senast kl 24.00
PCR-test i Malmö
Pris: 499 kr
Svar samma dag innan 24.00
PCR-test i Göteborg
Pris: 499 kr
Svar samma dag innan 24.00
PCR-test i Örebro
Pris: 499 kr
Svar nästa dag innan 24.00
PCR-test i Umeå
Pris: 499 kr
Svar nästa dag innan 24.00
PCR-test på Arlanda
Pris: 499 kr
Samma dag senast kl 24.00

Beräkna när du behöver testa dig och vilket test du behöver inför din resa

Du behöver göra ett PCR test. Du kan göra det den på alla tillgängliga orter som erbjuder PCR test. I "Stockholm, Göteborg och Malmö" som erbjuder svar samma dag senast 24:00 kan du också göra det den . Notera att det enbart är i den ort som flyget går ifrån som vi garanterar tid. Övriga orter är i mån av plats. Var noga med att välja endast mellan dessa datum eftersom det annars blir för tidigt eller för sent för test.
Du behöver göra ett Antigen test. Du kan göra det i "Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Umeå" och du kan göra det i "Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Umeå". Notera att det enbart är i den ort som flyget går ifrån som vi garanterar tid. Övriga orter är i mån av plats och därför kan det finnas tider som inte passar din avgång i övriga städer.

Beräkna när du behöver beställa PCR-testet för att få intyget i tid till din resa (gäller självtest)

När reser du?
För att få ditt reseintyg senast DD/MM/ÅÅ ska du:
Beställa ditt test senast
DD/MM/ÅÅ Beställ ditt självtest så tidigt du kan, men absolut senast före kl. 10 på morgonen detta datum. Du borde få ditt test till dörren dagen efter du beställer.
Ta ditt test och skicka till labbet
DD/MM/ÅÅ Tidpunkten testet togs fyller du i vårt IT-system, och den tidpunkten kommer att finnas med på reseintyget.
Labbet tar emot ditt test
DD/MM/ÅÅ Du får ett förfrankerat 1:a-klassbrev att skicka till labbet. Det kommer vanligtvis fram dagen efter du postar det.
Du får ditt reseintyg
DD/MM/ÅÅ I reseintyget kommer även datumet labbet gjorde analysen att stå med. Du får sms och email när reseintyget är redo att hämtas digitalt.
Om du tar ett test hos oss så får du ditt läkarintyg inom 48-72 timmar.

Vi använder alltid godkända tester

Våra tester uppfyller Folkhälsomyndighetens krav på prestanda. Vi säkerställer alltid tillgång till det senaste och mest träffsäkra PCR-testet på marknaden. PCR-testet som vi använder är CE-märkt.

Testa dig på våra mottagningar

Testa dig av våra sköterskor på våra mottagningar genom att boka en tid här på vår hemsida. Efter du testat dig får du ett digitalt reseintyg utfärdat av en läkare.

Reseintyg utfärdat av läkare

Våra reseintyg är på engelska, signerat av legitimerade läkare och innehåller tid för provtagning, dina personuppgifter (inklusive passnummer). För dig som gör ett PCR-test står även information om att det är ett certifierat PCR-test analyserat av ett ackrediterat laboratorium. Vi håller oss ständigt informerade om kraven som ställs på reseintyg för PCR-test.

Ansvariga kontaktpersoner Vaccina

Vaccina har idag drygt 350 anställda över hela Sverige. Majoriteten är sköterskor som jobbar med provtagning på apotek, för regioner och företag och som stöttas av ett 20-tal läkare, kvalitetsansvariga, rekryterare och supportpersonal från vårt huvudkontor som ligger i centrala Stockholm. För kundsupport hör du av dig till oss i chatten alternativt besöker vårat kundforum.

Pontus-scaled.jpg

Pontus Kressner

VD

Oskar Skoog

Marknadsansvarig

Andreas Yttling

Operativ chef vaccination

Vanliga frågor

Vi förstår att du har många frågor om hur det fungerar. Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

PCR-test

Du laddar ner intyget med mobilt bank-id. Om du inte har mobilt bank-id eller laddar ner för ditt barn behöver du ladda ner med en hemlig kod som du får per sms. Det är viktigt att du måste logga ut från ditt egna inlogg för att kunna logga in på ditt barns.

Intyget utfärdas på Engelska och innehåller följande information samt utförlig information om labbet som utför analysen samt om testet:

  • Fullständigt namn (ska överensstämma med namnet i passet)
  • Passnummer
  • Personnummer (viktigt att du säkerställer att du skriver rätt personnummer vid registrering)
  • Adress
  • Resultat av PCR-testet
  • Tidpunkt för provtagning
  • Tidpunkt för utfärdande av läkarintyget

Aktuella mottagningar hittar du genom att klicka på ”Boka ditt reseintyg”

Polymerase Chain Reaction (PCR) är ett test och analysmetod som används för att diagnostisera om en person har en pågående infektion av Covid-19. 

Vårt läkarintyg är underskrivet av en legitimerad läkare och innehåller tidpunkt för när testet togs, dina personuppgifter (inklusive passnummer) och information om att det är ett certifierat PCR-test som är analyserat av ett ackrediterat laboratorium. Ytterst behöver du dock själv undersöka vilka krav det land du åker till ställer.

Säkerställ i första hand att bekräftelsen inte ligger i skräpposten. Hittar du inte din bokningsbekräftelse kan det bero på att ni uppgett fel mail eller telefonnummer vid köp, kontakta vår support på ving@vaccina.se så hjälper vi er.

Om du testar dig på någon av våra mottagningar behöver du ta med dig ditt pass eller en bild på ditt pass och bokningsbekräftelse. Se till att du är symtomfri vid ditt besök hos oss. Observera att du behöver boka tid (och betala) innan ditt besök.

Ja, vi testar även barn. Du får läkarintyget genom Mobilt BankID men vi kan även maila ut det till de som inte har Mobilt BankID, exempelvis dina barn.

Reseintyget kostar 499 kronor för dig som reser med Ving. I priset ingår PCR-test, labbanalys samt utfärdande av läkarintyg.

Följ länken för avbokning i utskickat bekräftelsemail för att avboka din tid. Ni har rätt att avboka er bokade tid fram till 2 timmar innan bokningen och ni får då full återbetalning. Vänligen notera att det tar mellan 3-7 bankdagar för att få tillbaka pengarna på kontot.

Ja, det är dem.

Det beror på vart du skall resa och vad de land/länder har för inresekrav. Man beräknar intygets giltighetstid fr.o.m provtagningen så du bör beräkna därefter. Vi hänvisar alltid våra kunder för att ta reda på information om inresekrav för varje land på egen hand. Vad för test som skall tas, hur många timmar innan inresa testet måste tas etc. Du får reda på det via ditt flygbolag eller med det berörda landets ambassad. Du finner även användbar information på https://www.swedenabroad.se/sv/

Du kan få två olika resultat:

Negativt resultat – du har inte en pågående infektion av Covid-19 och vi utfärdar då ett läkarintyg som styrker detta.

Positivt resultat – du har en pågående infektion och får, och ska, inte ut och resa. En av våra läkare kommer meddela dig om detta så att du kan sätta dig själv i karantän i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ha gärna din mobil tillgänglig hela dagen då vi kan kontakta dig om det uppstår oklarheter. OBS: vi ringer från dolt nummer.

Genom att avboka din tid och boka en ny. När du bokar av din tid får du återbetalning direkt om du tidigare betalat via Swish eller inom 3-5 dagar om du betalat med kort.

Vaccina tillhör företagsgruppen Docty AB och är en registrerad vårdgivare som står under Inspektionen för Vård och Omsorgs (IVO) tillsyn.

Kontakt oss gärna

Du kan nå oss via e-post:

ving@vaccina.se

Du kan även chatta med oss eller besöka vårt kundforum;

www.kundo.se/org/vaccina/

Copyright Vaccina AB 2021
Frågor & Svar
sv_SESE